Mand bygger træterrasse i haven

5 ideer til gør det selv projekter til sommer

Hvis du er en rigtig handyman, som elsker at bygge ting, har du sikker overvejet hvilke projekter du skal have gang i til sommer. Hvis du vil have et godt sommerprojekt, er det naturligvis fordelagtigt, at du har en have. De ideer vi kommer med i artiklen her, er derfor taget udgangspunkt i, at du har en have. Vi giver dig ikke mindre en 5 gode ideer til gør det selv projekter til sommer. Nogle af dem kan du naturligvis også bruge, selvom det ikke er sommer. Men det er bare hyggeligere og lave et udendørsprojekt når det er godt vejr, og evt. nyde en kold øl i solen bagefter. Lad os se nærmere på de 5 ideer.

Byg en nye haveterrasse

Måske har du allerede en haveterrasse, måske har du ikke. Hvis du ikke har, er sommeren et rigtig godt tidspunkt at bygge en på. Har du en i forvejen, er det ligeledes et godt tidspunkt at opgradere den og bygge en ny! En haveterrasse kan bygges på rigtig mange måder. Det kan være en fliseterrasse med herregårdssten (du kan finde billige herregårdssten her), det kan være en træterrasse, eller det kan være en terrasse med granitskærver. Uanset hvilken du vælger, skal det nok blive et godt og hyggeligt gør det selv sommerprojekt – evt. et projekt, du kan lave med et par gode venner.

Byg et skur

Er du typen der elsker nye hobbyer, nye projekter, og måske en gang i mellem købet lidt for impulsivt? Så har du garanteret en masse ting og sager, som du skal bruge mere plads til at opbevare. Hvis du kan nikke genkendende til det, så kan dit næste gør det selv projekt, være at bygge et skur, hvor du kan opbevare nogle af dine ting. Om det så er de nyeste havespil som disc golf og Spikeball, eller det er den nye hækkeklipper. Uanset kan du få dig et godt sommerprojekt du kan hygge dig med, og samtidig mere plads, til at opbevarer alt tid værktøj, havemaskiner, legetøj m.m.

Grav ud til en nedgravet havetrampolin

Har du børn? Så er det oplagt, at anskaffe en havetrampolin. Det er dog en god ide, at graven trampolinen ned, så børnene ikke slår sig for meget, skulle de ske at falde ud over. At grave trampolin ud er et hurtigt gør det selv projekt, som du kan klare på en enkelt dag eller to. Har du ikke tid til at bruge flere uger på et projekt, er det dermed en fremragende valg. Og dine børn vil uden tvivl også blive super glade for det!

Lav en havedam

Fisk i haven giver en både hyggelige og afslappet atmosfære. Samtidig et det spændende at følge bøde vækst af de forskellige havedamsplanter og fisk som du kan putte i. En havedam er et af de lidt større projekter, og det kræver flere forskellige ting. For det første, skal du have et godt sted at placere den. Det skal helst være et sted, som ikke er under for mange træer, men heller ikke er direkte i solen hele dagen. Er det for mange træer, vil blade og andet snavs ryge ned i bassinet, og skabe en masse skidt. Får dammen sollys hele dagen rundt, vil du opleve en ekstrem algevækst, som blot gør havedammen grøn og grim. At finde det helt rigtige spot til din havedam, er derfor første skidt.

Når du har fundet det helt rigtige sted, skal havedammen graves ud. Herefter skal der lægges bassinfolie og laves kant. Herefter kan du fylde vand i. Afhængig af hvor stor dammen er, kan det også være nødvendigt at anskaffe dig et havedamsfilter.

Byg en shelter

Er du typen der elsker en god lur i haven en sommerdag? Så har du garanteret allerede en solid hængekøje, du kan smide dig i og tage en morfar.  Vil du opgradere dine middagslure i haven, bør du overveje at bygge dig en shelter. En shelter er ikke kun et super fedt gør det selv projekt. Det er også et fantastisk sted at tage en dejlig lang middagslur! Samtidig kan du campere med børnene. En shelter er meget sjovere at sove i, end i et almindeligt telt. En shelter er uden tvivl mit yndlings gør det selv projekt her på listen – og det bliver med garanti også dit, når du først giver dig i kast med det.